ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Προηγμένες λύσεις για να μεγαλώσετε την οικογένειά σας
Θεραπείες Γονιμότητας

Εξατομικευμένη διάγνωση, εξειδικευμένες διαδικασίες

Για ζευγάρια που δυσκολεύονται να συλλάβουν, προσφέρω ένα πλήρες φάσμα θεραπειών γονιμότητας.

Εδώ, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τόσο η γονιμότητα της γυναίκας όσο και η γονιμότητα του συντρόφου της παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να είναι σε θέση να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

Στο ένα τρίτο των περιπτώσεων αυτών, η πρόκληση της γονιμότητας έγκειται στη γυναίκα, στο ένα τρίτο των περιπτώσεων στο σύντροφό της, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις είτε η χαμηλή γονιμότητα και των δύο συντρόφων εμποδίζει τη σύλληψη, είτε δεν μπορεί να εντοπιστεί συγκεκριμένη αιτία στειρότητας.

Οι συνήθεις παράγοντες που προκαλούν στειρότητα στις γυναίκες, περιλαμβάνουν:

  • Διαταραχές ωορρηξίας λόγω παθήσεων όπως: σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, υπερθυρεοειδισμός/υποθυρεοειδισμός, υπερβολική άσκηση, διατροφικές διαταραχές, κλπ.
  • Ανωμαλίες της μήτρας ή του τραχήλου της μήτρας
  • Βλάβη ή απόφραξη των φαλοπιανών σαλπίγγων που μπορεί να σταματήσει την εμφύτευση γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα
  • Ενδομητρίωση, όπου ο ενδομήτριος ιστός αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα, επηρεάζοντας τη λειτουργία των ωοθηκών, της μήτρας και των φαλοπιανών σαλπίγγων
  • Πρόωρη εμμηνόπαυση, όπου οι ωοθήκες σταματούν να λειτουργούν και η έμμηνος ρύση σταματά πριν την ηλικία των 40 ετών
  • Πυελικές συμφύσεις
  • Ενδομητρίωση ή χειρουργική επέμβαση πυέλου
  • Ζημιά που σχετίζεται με τον καρκίνο και τη θεραπεία του. Τόσο η ακτινοβολία όσο και η χημειοθεραπεία μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα

Οι συνήθεις παράγοντες που προκαλούν στειρότητα στους άνδρες, περιλαμβάνουν:

  • Μη φυσιολογική παραγωγή ή λειτουργία του σπέρματος λόγω παραγόντων όπως ο διαβήτης ή οι λοιμώξεις των όρχεων. Οι διευρυμένες φλέβες στους όρχεις (κιρσοκήλη) μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος
  • Προβλήματα με την έξοδο του σπέρματος όπου οι αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν: πρόωρη εκσπερμάτωση, κυστική ίνωση, ενδοορχικές αποφράξεις ή βλάβη ή τραυματισμό στα αναπαραγωγικά όργανα
  • Υπερβολική έκθεση σε τοξίνες και χημικά π.χ. φυτοφάρμακα, τσιγάρα, αλκοόλ, μαριχουάνα, αντιβακτηριακά φάρμακα
  • Συχνή έκθεση της αναπαραγωγικής περιοχής σε θερμότητα που μπορεί επίσης να μειώσει την παραγωγή σπέρματος
  • Ζημιά που σχετίζεται με τον καρκίνο και τη θεραπεία του. Τόσο η ακτινοβολία όσο και η χημειοθεραπεία μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα

Θεραπείες Γονιμότητας - Τι να αναμένετε

Αρχικά, κατά κανόνα, ζητώ από εσάς και τον σύντροφό σας να υποβληθείτε σε συνήθεις ελέγχους για να προσδιοριστούν τα αντίστοιχα επίπεδα γονιμότητάς σας.

Αφού λάβουμε τα αποτελέσματα, μπορούμε να συζητήσουμε στρατηγικές θεραπείας, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται στα εξής:

  • Λήψη φαρμάκων για την τόνωση της ωοθυλακιορρηξίας (πρόκληση ωορρηξίας) ή την παραγωγή σπέρματος
  • Συλλογή και συνδυασμός ωαρίων και σπέρματος, και στη συνέχεια τοποθέτηση των εμβρύων που προκύπτουν στη μήτρα
  • Χειρουργική επέμβαση για την εξάλειψη παραγόντων που βλάπτουν τα αναπαραγωγικά όργανα (π.χ. ενδομητρίωση)
  • Θεραπεία για την αντιμετώπιση υποκείμενης ιατρικής πάθησης π.χ. διαβήτης, υπερθυρεοειδισμός
  • Αλλαγές στον τρόπο ζωής π.χ. διακοπή του καπνίσματος, ελαχιστοποίηση ή εξάλειψη της κατανάλωσης αλκοόλ, τακτική άσκηση και μείωση του άγχους
  • Απώλεια βάρους και συμπληρώματα διατροφής

Τέτοιες θεραπείες θα συνδυάζονται με τακτική σεξουαλική επαφή μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας, σε συγκεκριμένες στιγμές ωορρηξίας, ώστε να διασφαλίζονται οι υψηλότερες πιθανότητες σύλληψης.

Υποβοηθούμενες Αναπαραγωγικές Τεχνολογίες

Υποβοηθούμενες Αναπαραγωγικές Τεχνολογίες (ART)

Μεταξύ 85% και 90% των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν θέμα στειρότητας θα είναι σε θέση να συλλάβει φυσικά επιλέγοντας φάρμακα και/ή χειρουργική επέμβαση. Λιγότερο από το 5% θα πρέπει να τύχει περαιτέρω αντιμετώπισης με Υποβοηθούμενες Αναπαραγωγικές Τεχνολογίες, από τις οποίες η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).

Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF)

Η εξωσωματική γονιμοποίηση συνεπάγεται τη λήψη φαρμάκων γονιμότητας για την τόνωση των ωοθηκών σας για την παραγωγή ωαρίων. Εάν όλα πάνε καλά, αυτά τα ωάρια ανακτώνται μέσω μιας εξωνοσοκομειακής διαδικασίας και συνδυάζονται με το σπέρμα του συντρόφου ή δότη σας, σε ένα ειδικό κοκτέιλ θρεπτικών ουσιών, και στη συνέχεια αφήνονται προκειμένου να επιτευχθεί η γονιμοποίηση.

Μετά τη γονιμοποίηση, ένα έως δύο έμβρυα τοποθετούνται μέσα στη μήτρα σας, με την ελπίδα να μπορέσετε να προχωρήσετε σε μια πλήρη εγκυμοσύνη.

Ενδομήτρια Σπερματέγχυση (IUI)

Η ενδομήτρια σπερματέγχυση συνεπάγεται την άμεση έκχυση σπερματοζωαρίων στην εσωτερική κοιλότητα της μήτρας σας, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των σπερματοζωαρίων που εισέρχονται στις φαλοπιανές σάλπιγγες σας και να βελτιωθούν οι πιθανότητες γονιμοποίησης ωαρίων. Εδώ, το δείγμα σπέρματος (είτε ακατέργαστο είτε αποψυγμένο από μια κατεψυγμένη κοόρτη) θα υποβληθεί σε επεξεργασία για να διαχωριστούν το κινούμενα σπερματοζωάρια από το υπόλοιπο της εκσπερμάτισης.

Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια ενός φυσικού κύκλου ή μετά από ελεγχόμενη διέγερση των ωοθηκών, παρόμοια με την προσέγγιση της χρονομετρούμενης σεξουαλικής επαφής.

Δωρεά Ωαρίων

Αποτελώντας το ένα τρίτο όλων των τύπων ART, η δωρεά ωαρίων συνιστάται σε περιπτώσεις πρόωρης διακοπής της λειτουργίας των ωοθηκών, πρόωρης εμμηνόπαυσης ή όπου τα διαθέσιμα ωάρια είναι κακής ποιότητας, περιορισμένα σε αριθμό ή γενετικά ανώμαλα.

Αυτή η θεραπεία συνιστάται μόνο μετά τη διεξαγωγή διεξοδικής αξιολόγησης γονιμότητας, τη λήψη συμβουλευτικής υποστήριξης πριν τη θεραπεία, και πιθανώς αφού μία ή περισσότερες θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν έχουν οδηγήσει σε σύλληψη.

Οι δότριες ωαρίων γίνονται αποδεκτές σύμφωνα με πολύ αυστηρά κριτήρια:- και πρέπει να είναι 30 ετών ή νεότερες και με αποδεδειγμένη δυνατότητα γονιμότητας. Τυγχάνουν επίσης ψυχολογικής αξιολόγησης για να διασφαλιστεί ότι κατανοούν τις επιπτώσεις της δωρεάς και ότι διαθέτουν το γνωστικό, συναισθηματικό και συμπεριφορικό προφίλ για να υποστούν την όλη διαδικασία. Στην Κύπρο, η δωρεά ωαρίων είναι επί του παρόντος ανώνυμη.

Θεραπεία Φυσικού Κύκλου IVF

Εάν δεν ανταποκρίνεστε καλά σε ελεγχόμενες αγωγές διέγερσης των ωοθηκών για σκοπούς εξωσωματικής γονιμοποίησης, ή απλά δεν θέλετε να σας χορηγηθούν ορμόνες για προσωπικούς ή ιατρικούς λόγους, τότε μπορεί να σας προταθεί θεραπεία με φυσικό κύκλο IVF, μια μέθοδος που δεν χρησιμοποιεί διεγερτικά φάρμακα.

Εδώ, η συλλογή ωαρίων ευθυγραμμίζεται με τον φυσικό σας εμμηνορροϊκό κύκλο, με στόχο τη συλλογή ενός ωαρίου το οποίο επιλέγεται φυσικά και ωριμάζει στο σώμα σας. Αυτό απαιτεί καθημερινές εξετάσεις υπερήχων και ελέγχους οιστρογόνων, πέντε έως έξι ημέρες πριν την αναμενόμενη ημέρα ωορρηξίας, προκειμένου να παρακολουθείται η ανάπτυξη του ωοθυλακίου. Μόλις το ωοθυλάκιο φτάσει το μέσο μέγεθος των 18 χιλιοστών, χορηγείται ένεση ενεργοποίησης και η συλλογή του ωαρίου προγραμματίζεται 34-36 ώρες μετά.

Η ποιότητα του ώριμου ωαρίου με αυτή τη θεραπεία τείνει να είναι ανώτερη από εκείνη των ωαρίων που ανακτώνται από διεγερμένους κύκλους. Υπάρχει, ωστόσο, η πιθανότητα το μοναδικό ωοθυλάκιο να ωορρηξήσει πριν τη συλλογή ή να εξακολουθεί να είναι ανώριμο κατά την ανάκτηση. Αυτή η θεραπεία είναι ακατάλληλη για προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με υπογονιμότητα.

Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση (PGD)

Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση εντοπίζει γενετικά ελαττώματα στα έμβρυα που συνήθως δημιουργούνται με τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, πριν αυτά εμφυτευτούν. Πρόκειται για μια διαδικασία που σας προσφέρεται, εάν εσείς και/ή ο σύντροφός σας κινδυνεύετε να μεταδώσετε μια κληρονομική διαταραχή στο παιδί σας, είτε λόγω ενός γονιδιακού ελαττώματος (μονογονιδιακή διαταραχή) είτε λόγω δομικής ανωμαλίας στα χρωμοσώματά σας.

Αυτή η θεραπεία μπορεί επίσης να προταθεί εάν είστε ηλικίας 35 ετών και άνω ή εάν έχετε υποστεί επαναλαμβανόμενη απώλεια εγκυμοσύνης ή έχετε υποβληθεί σε περισσότερες από μία αποτυχημένες θεραπείες γονιμότητας.

Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση ξεκινά με κανονική εξωσωματική γονιμοποίηση, η οποία περιλαμβάνει ανάκτηση και γονιμοποίηση ωαρίων στο εργαστήριο. Αφού τα έμβρυα υποβληθούν σε πολυκυτταρική διαίρεση, μερικά κύτταρα αφαιρούνται μικροχειρουργικά και ακολούθως τα έμβρυα καταψύχονται. Στη συνέχεια, το DNA από τα αφαιρεθέντα κύτταρα αξιολογείται για να ανιχνευθεί η κληρονομικότητα προβληματικών γονιδίων. Μόλις προσδιοριστούν τα γενετικά υγιή έμβρυα, ένα έως δύο τοποθετούνται στη μήτρα σας για εμφύτευση. Πρόσθετα έμβρυα χωρίς προβλήματα καταψύχονται για πιθανή μετέπειτα χρήση, ενώ τα έμβρυα με προβληματικά γονίδια καταστρέφονται.

Κρυοσυντήρηση Εμβρύων, Ωοκυττάρων και Σπέρματος

Η κρυοσυντήρηση είναι θεραπεία γονιμότητας που χρησιμοποιείται για την κατάψυξη και ακολούθως την απόψυξη εμβρύων, ωαρίων ή σπέρματος για χρήση σε κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το αποψυγμένο σπέρμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κύκλους θεραπείας IUI. Λόγω της διαθεσιμότητας κατεψυγμένων εμβρύων, δεν απαιτείται πρόκληση ωορρηξίας μέσω φαρμάκων γονιμότητας για τη μεταφορά εμβρύων.

Η κρυοσυντήρηση εμβρύων είναι η διαδικασία κατάψυξης και αποθήκευσης των επιπρόσθετων εμβρύων που προκύπτουν για διάφορους λόγους από κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Εσείς και ο σύντροφός σας έχετε το δικαίωμα να μη συναινέσετε στην καταστροφή των πρόσθετων εμβρύων. Εσείς και ο σύντροφός σας πιθανόν να επιθυμείτε ακόμα μια ευκαιρία να μείνετε έγκυος εάν η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτύχει την πρώτη φορά, μειώνοντας έτσι σημαντικά την ταλαιπωρία και τα οικονομικά και ψυχολογικά βάρη της διαδικασίας. Εάν μείνετε έγκυος, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τα κατεψυγμένα έμβρυα αργότερα για να αποκτήσετε άλλο μωρό. Μπορεί επίσης να θέλετε να φυλάξετε έμβρυα πριν ξεκινήσετε θεραπείες για άλλες πιθανές παθήσεις που μπορεί να μειώσουν ή να εξαλείψουν την ικανότητά σας να μείνετε έγκυος.

Η κρυοσυντήρηση ωοκυττάρων συνεπάγεται τη συλλογή ωαρίων από τις ωοθήκες σας μετά από πρόκληση ωορρηξίας για την παραγωγή πολλαπλών ωαρίων για σκοπούς ανάκτησης, και στη συνέχεια κατάψυξής τους χωρίς γονιμοποίηση για μελλοντική χρήση. Η κρυοσυντήρηση ωοκυττάρων τυγχάνει αξιολόγησης ως επιλογή όταν υποφέρετε από πάθηση που είναι απειλητική για τη γονιμότητα, π.χ. δρεπανοκυτταρική αναιμία ή αυτοάνοσες ασθένειες όπως ο λύκος. Επίσης τυγχάνει αξιολόγησης σε περίπτωση που πρόκειται να υποβληθείτε σε θεραπεία για παθήσεις όπως ο καρκίνος που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις πιθανότητες εγκυμοσύνης σας, και έτσι σας προσφέρει την πιθανότητα να μπορέσετε να αποκτήσετε βιολογικά παιδιά αργότερα. Αυτή η επιλογή είναι επίσης κατάλληλη εάν υποβάλλεστε σε εξωσωματική γονιμοποίηση και προτιμάτε να αποθηκεύσετε ωάρια αντί για έμβρυα για θρησκευτικούς ή ηθικούς λόγους ή αν θέλετε να διατηρήσετε νεότερα ωάρια για αργότερα όταν αισθάνεστε πιο έτοιμη να μείνετε έγκυος.

Η κρυοσυντήρηση σπέρματος συνεπάγεται την κατάψυξη του σπέρματος και την αποθήκευσή του για μελλοντική χρήση. Δείγματα σπέρματος συλλέγονται και ελέγχονται με μικροσκόπιο στο εργαστήριο για να μετρηθούν τα σπερματοζωάρια και να προσδιοριστεί πόσο υγιή είναι. Τα σπερματοζωάρια στη συνέχεια καταψύχονται και αποθηκεύονται. Η κρυοσυντήρηση σπέρματος χρησιμοποιείται συχνά για άνδρες που θέλουν να γίνουν πατέρες πριν από θεραπεία που μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα, όπως είναι ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο.

Επιδιδυμική Σπερματική Αναρρόφηση (PESA) & Βιοψία Όρχεων (TESE)

Άνδρες χωρίς σπέρμα στην εκσπερμάτιση τους (αζωοσπερμία), αλλά με λειτουργική σπερματογένεση εξακολουθούν να μπορούν να αποκτήσουν παιδιά μέσω χειρουργικής ανάκτησης σπερματοζωαρίων από την επιδιδυμίδα ή τους όρχεις και ενδοκυτταροπλασματικές εγχύσεις σπέρματος (ICSI). Η αζωοσπερμία μπορεί να οφείλεται σε συγγενή απόφραξη των σπερματικών πόρων, αγγειοκτομή, αποτυχημένη αναστροφή της αγγειεκτομής ή διακοπή της λειτουργίας των όρχεων.

H Διαδερμική Επιδιδυμική Σπερματική Αναρρόφηση (PESA) πραγματοποιείται με τοπικό αναισθητικό και δεν απαιτεί χειρουργική τομή. Μια μικρή βελόνα περνά κατευθείαν στο κεφάλι της επιδιδυμίδας μέσω του δέρματος του όσχεου και αναρροφάται υγρό. Ο εμβρυολόγος ανακτά τα σπερματοζωάρια από το υγρό και τα προετοιμάζει για το ICSI.

Η Bιοψία Όρχεων (TESE) πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και συνεπάγεται την εξαγωγή ιστού από τους όρχεις για μετέπειτα επεξεργασία στο εργαστήριο και ανάκτηση σπερματοζωαρίων για σκοπούς ICSI.

Η επιδιδυμική αναρρόφηση σπέρματος πραγματοποιείται με γενική αναισθησία σε άνδρες με αποφρακτική αζωοσπερμία και συνεπάγεται τομή της επιδιδυμίδας κάτω από το χειρουργικό μικροσκόπιο και τομή ενός μόνο σωληναρίου. Στη συνέχεια, το υγρό χύνεται από το επιδιδυμικό σωληνάριο και συγκεντρώνεται στο επιδιδυμικό υπόστρωμα, από το οποίο ακολούθως αναρροφάται.

Η μικροχειρουργική βιοψία όρχεων (Micro-TESE) πραγματοποιείται με γενική αναισθησία μόνο σε άνδρες με μη αποφρακτική αζωοσπερμία. Εδώ το χειρουργικό μικροσκόπιο εξερευνά διάφορα μέρη των όρχεων μετά από μια επιφανειακή τομή, προκειμένου να προσδιορίσει τις πιο παραγωγικές περιοχές του ιστού.

Ενδοκυτταροπλασματική Έγχυση Σπέρματος (ICSI)

Αυτή είναι μια διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης στην οποία ένα μόνο μορφολογικά φυσιολογικό κινητικό σπερματοζωάριο επιλέγεται και εγχέεται απευθείας στο κυτταρόπλασμα ενός ωαρίου (ωοκύτταρο), προκειμένου να επιτευχθεί μηχανική γονιμοποίηση.

Η εν λόγο διαδικασία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις προβλημάτων σε σχέση με την κινητικότητα, τον αριθμό και τη μορφολογία των σπερματοζωαρίων, σε κανονικά εκσπερματωμένα σπερματοζωάρια και κατά τη διάρκεια μικροχειρουργικής αναρρόφησης σπέρματος ή εξαγωγής σπέρματος από τους όρχεις.

Επίσης χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αποτυχιών γονιμοποίησης μέσω της χρήσης συμβατικής γονιμοποίησης ωαρίων και για ζευγάρια για τα οποία δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί πρόβλημα γονιμότητας (ιδιοπαθής στειρότητα).

Τα ποσοστά γονιμοποίησης μετά την ενδοκυτταροπλασματική έγχυση σπέρματος κυμαίνονται μεταξύ 70% και 90%, ανάλογα με τις δεξιότητες του εμβρυολόγου που εκτελεί τη διαδικασία και την ποιότητα των γαμετών (σπερματοζωάρια και ωοκύτταρα).

Εάν κρίνω από τη δική μου εμπειρία, μετά από αποβολή και πρόωρο τοκετό, τότε ναι, σίγουρα θα θεωρούσα την Χριστίνα ως εξαιρετικό γιατρό και, το πιο σημαντικό, ως ένα εκπληκτικό άτομο. Βοηθά και προσφέρει σε όποιον αποφασίσει να συνεργαστεί μαζί της.

ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΤΑ

Ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά της ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες που είχαμε εγώ και ο σύζυγός μου. Ήταν σε θέση να με βοηθήσει να ξεπεράσω τον φόβο μου για τους γιατρούς και είχα μια ομαλή εγκυμοσύνη παρά τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσω.

ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μια λέξη: Άψογη! Η Δρ. Στυλιανού δεν είναι μόνο ειδική στον τομέα της, αλλά επίσης και πολύ ανθρώπινη. Παρόλο που είναι εξαιρετικά επιτυχημένη ως γυναικολόγος και πολύ δημοφιλής σε νεαρά ζευγάρια που επιθυμούν την καλύτερη δυνατή φροντίδα, δεν ένιωσα ποτέ παραμελημένη. Αντιθέτως, κατά τη διάρκεια των ραντεβού μας, αφιέρωνε πάντα χρόνο για να απαντήσει σε όλες μου τις ερωτήσεις και να με διαβεβαιώσει ότι όλα πάνε καλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μας με έκανε να νοιώσω ότι ήμουν η νούμερο ένα προτεραιότητά της.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Η Χριστίνα μάς προσέφερε πολλή υποστήριξη στις προσπάθειές μας να συλλάβουμε. Από την αρχή μάς είπε ότι τον 21ο αιώνα, όλες οι γυναίκες μπορούν να γίνουν μητέρες χάρη στην πρόοδο της επιστήμης. Και είναι εκεί για σας, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά μέρες την εβδομάδα.

ΜΑΡΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑΚΟΥ

Θα θυμάμαι πάντα τρεις στιγμές με την Χριστίνα. Η πρώτη ήταν όταν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Η δεύτερη όταν είδαμε το πρόσωπο του μωρού μας κατά τη διάρκεια του υπερήχου. Και η τρίτη, όταν ήταν πραγματικά ευτυχισμένη και ήθελε να κρατήσει το μωρό μας μετά τον τοκετό, και μπορούσαμε να δούμε πόσο αγαπάει αυτό που κάνει και, πιστεύω, κάθε μωρό που γεννά.

ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΚΙΔΟΥ

Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι το πιο κατάλληλο άτομο στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί ένα ζευγάρι που προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. Επιλέγοντας τη Χριστίνα ως γιατρό σας, είστε σίγουρα ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό σας. Τόσο ο σύζυγός μου όσο και εγώ πιστεύουμε ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή.

ΓΙΩΤΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ